2013. szeptember 28., szombat

Hosszú hétvégék

Fekszem az ágyon, kábán. Természetesen. Semmi görcs, semmi merevség. Sajnos. Most nincs ébresztő sem. Miért is? Igen! Megvan! Hosszú hétvége az ünnep miatt.

Az ünnepekkel általában az a baj, hogy elrontják a sok ünnepléssel. Milyen jó volna ünnepelni így, kábán. Csak feküdni, és nem gondolni semmire. Nem kellene az a sok hangoskodás, méltató beszéd, gyűlés, forgatag. Legtöbbször úgyis azok az emberek hangoskodnak, vagy éppen szónokolnak, akiknek a kezében nem volt soha más szerszám a sajátjukon kívül.

Mit is ünneplünk? Ebben az állapotban ez felidézhetetlen. Aki dolgozik, az örül az ilyen ritka és nem várt pihenőnapnak. Azért nem szép dolog elpazarolni az órákat a semmittevésre. De jól esik! Különben meg… később is lehet csatlakozni az ünneplőkhöz. Összekötni valami cél elérésével, hiszen mostanában mindig ez van.

Például, tiltakozhatnánk az UFO-k ellen! Mit képzelnek az idegenek? Száguldoznak az égen. Riogatva a békésen repkedő nyugdíjasokat a mennyei zebrán való átkeléskor. Sőt! A piacon is engedély nélkül árulják a gagyi asztro cuccaikat. Habár, inkább nem bántom őket. A múlt héten sikerült vennem valamelyiküktől egy strapabíró időgépet, elég jutányos áron. Csak sokat kellett alkudni. Beszélni a fejével, mind a kettővel. Ráadásul egyszerre beszélt vissza vele, velük, velem.

Most pedig végre, itt pihenhetek a jövőben, és innen szemlélhetem múltbéli testemet, amint fekszik az ágyon. Sőt! Határozottan látom, hogy visszaaludtam. Mégiscsak fel kellene magam ébreszteni, mert lassan benépesítik az idegenek a bolygónkat, holott már így is elég zsúfoltan vagyunk.

Nem tudom. Nem megy. Olyan idegennek érzem ma hajnalban magam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése