2013. szeptember 28., szombat

Takarók mérete

Addig nyújtózkodj, amíg … és ez így hajnaltájt nem is olyan egyszerű művelet, lévén, hogy az az átkozott méteráru önálló életet él egész éjjel. Rövidáru. Akkor csak nagyon röviden. Először is, szinte a világ összes nyelvét ismerem, hallom, és felismerem. Beszélni? Ugyan már! Hajnalban?

A beszéd, a magvas gondolatok gyilkosa. Csonthéjas. Mégis mindkettőt le lehet írni. Én állítom, hogy láttam, amint a jelző határozottan leszúrja az alanyt egy tárggyal. De ez már irodalmi gyilkosság. Elkövetőit irodalmároknak is nevezik. Hasonlatosak a kalmárokhoz, akik viszont a matematikában követnek el ilyen vétségeket. Vagyis, szintén zenészek. Innen származhat a zavar az erőben, ami merőben különbözik egy stabil állapottól.
A zavar ugyanis ennek az ellenkező érzete, és a tudomány mai állása szerint még nincs megfejtve, melyik érzékszervünk is felelős ezért. A pólusok persze felcserélődhetnek és akkor az ellenkező lesz a nem ellenkező, és aki eddig ellenkezett, az ezután már nem fog. Eddig a tudomány és most jöjjön a fikció, ami ebből következve nem stabil, nem alapos, nincs bizonyítva, tehát ez a kettesszámú zavar.

Mivel elég alapos, lényegre törő embernek ismernek, itt és most igazolom azt a tételt, hogy domboldalon felállított sátorban nem lehet. Szokásomtól eltérően, most megpróbálok nem visszaaludni. A székelyeknél pedig még egyszer sem fordultam meg. Este meg pláne nem, így nem tapasztalhattam az ordító havasok, és hideg farkasok vendégmarasztaló érzetét, sem a környéken barangoló székelyek és az ott lakó medvék vendégszeretetét.

De mit nekünk Bartók, és mit nekünk rövid, ám annál pihentetőbb alvás, amikor hazánkról van szó, és önhibájukon kívül külföldre rekedt magyarjainkról, és az ordítástól a szintén rekedt, hideg havasi lejtőkről, emelkedőkről, és szakadékokról, ahol elvétve ugyan, de találkozhatunk málnát kereső bundás barátokkal, (fázós kirándulók) nem összetévesztendők a helyi medvékkel, de hol is tartottam?

Ja, igen! Tíz könnyű ruhadarab, és nem három rózsaszín hálóing, ami egy erdélyi utazáshoz kell, de azért vegyünk egy bélelt allegrettót is, mert az kell este a székelyeknél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése